© De Oblaten van Franciscus van Sales | contact

**************
Elke eerste en derde zondag van de maand is er een Eucharistieviering in Salesianum om 10.30 uur. Daarna drinken we samen koffie. Meer informatie kunt u opvragen via het contactformulier.

**************
Met de Oblaten van Franciscus van Sales vormen de leden van de salesiaanse kringen de salesiaanse familie. In 2018 vieren we op 21 januari het feest van Franciscus van Sales. Op 26 mei en 13 oktober komt de salesiaanse familie bijeen in Salesianum. Alleen voor genodigden.

**************
Wilt u een abonnement op Salesiaans Contact of iemand anders een abonnement cadeau doen? Een mailtje naar: nel.louis@casema.nl volstaat.

**************
Willem Spann osfs heeft een index samengesteld van bijna twintig jaar Salesiaans Contact tot december 2012. U kunt de index bestellen door € 5,- over te maken naar reknr NL66 INGB 0001 8030 32 (W.A. Spann osfs) onder vermelding van: index SC.

Nieuws van en over de salesiaanse familie


* Voor 18 november a.s. zouden we weer een beroep willen doen op een aantal vrijwilligers voor klussen in en rond Salesianum. Tevens doen we een beroep op vrijwilligers voor 16 december a.s. om Salesianum te versieren i.v.m. de kersttijd. (Kerstbomen versieren etc.)
Voor beide dagen graag aanmelden via wj.v.wanrooy[at]ziggo.nl En graag aangeven op welke dag(en) je beschikbaar kunt zijn. Bij voorbaat hartelijke dank.

**************
* Zomer 2018 komt de internationale Oblatengemeenschap bijeen voor het 20e generaal kapittel. Het kapittel wordt gehouden in Annecy, stad van Franciscus van Sales en Jeanne de Chantal. Ter voorbereiding is dit gebed opgesteld, in het Nederlands vertaald door Wim van Rooden osfs. Download ...

**************
* Op 14 oktober 2017 vierde de salesiaanse familie stichtersdag in Salesianum. Lees het verslag van de familiedag.

Salesiaanse Familie bijeenkomst Salesiaanse Familie bijeenkomst
Ontmoeten en begroeten Aan de koffie
Salesiaanse Familie bijeenkomst Salesiaanse Familie bijeenkomst
René Hornikx leidt ons door de dag Viering

**************
* De Open Kloosterdag op 11 juni 2017. We kunnen terugzien op een geslaagde dag:

salesiaanse familiedag 22 januari 2017 salesiaanse familiedag 22 januari 2017
- Het was prachtig weer
- We hadden een mooie viering, die zowel voor de vaste kerkgangers als voor gasten zeer aansprekende was
- De belangstelling was aan het begin van de dag al zo groot dat we extra stoelen moesten bijzetten
- De animo van gasten en leden Salesiaanse familie om mee te doen aan activiteiten was geweldig
- Er was zelfs een echtpaar helemaal uit Zwolle komen rijden, omdat ze via het internet achter ons programma waren gekomen en daar wat van wilde mee maken
- Er waren misschien in absolute zin niet veel mensen van buiten, maar als we ons realiseren dat we met de voltallige Salesiaanse familie met ongeveer 80 zijn en je hebt dan zo'n 20 enthousiaste bezoekers dan mogen we beslist niet klagen
- Geweldig dat zoveel leden van die Salesiaanse familie bereid waren om een zondag mee te doen - soms als begeleidster van een groep, vaak als deelnemer aan een activiteit
- De twee speciale gasten die Kees had uitgenodigd waren vol lof over het aanbod en waren blij nu eens een inhoudelijke dag te mogen meemaken
- Tussen alle bedrijven door op gepaste wijze aandacht voor het overlijden van Ietje. Deze dag was ook een dag naar haar hart.
Kortom, alle inspanningen waren zeer de moeite waard. Veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen om er een mooie dag van te maken.

**************
* Onlangs is in het Erfgoedcentrum te St. Agatha het boek 'Dragers van Hoop, een leven lang missie' gepresenteerd. Daar is ook een tentoonstelling over 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika te bezoeken. Lees meer in de folder.

**************
* Zondag 22 januari 2017 kwam de Salesiaanse familie bijeen voor het feest van Franciscus van Sales.

salesiaanse familiedag 22 januari 2017 salesiaanse familiedag 22 januari 2017
Het speciale Franciscus van Sales ganzenbordspel Spieken op de telefoon
salesiaanse familiedag 22 januari 2017 salesiaanse familiedag 22 januari 2017
Voorzeggen mag ook Zoals gebruikelijk een heerlijk stamppottenbuffet toe