© De Oblaten van Franciscus van Sales | contact

jubileumproject
Het dubbeljubileumjaar werd op 23 januari 2022 officieel geopend met een videoboodschap door Barry Strong, generale overste.

23 januari 2022
2022-OpeningDubbeljubileumjaar.jpg
Klik op de foto om te vergroten

11 t/m 17 september 2022
PELGRIMSTOCHT VAN DE SALESIAANSE FAMILIE naar Annecy en omgeving.
Meer informatie en aanmelden: download de flyer.

2022 Pelgrimstocht Annecy

****
Leestip: Geïnspireerd door de spiritualiteit van Franciscus van Sales: "je hoeft niet in het klooster te leven".

2022  Jubileumjaar Franciscus van Sales en Jeanne de Chantal


In 2022 wordt Salesiaans-wereldwijd een dubbeljubileum gevierd: het is 400 jaar geleden dat Franciscus van Sales overleed en 450 jaar geleden dat Jeanne de Chantal werd geboren. De Oblaten OSFS Nederland dragen aan dit jubileum bij met o.a. een kaartproject op deze website. Het is de bedoeling dat op de kaart van Nederland en Vlaanderen gaandeweg in 2022 alle plaatsen/plekken die iets met Frans van Sales, Jeanne de Chantal, de Oblaten of de Visitatie van doen hebben [gehad] aanklikbaar te vinden zijn, met daarbij informatie over wat daar te zien is of wat daar ooit was.
In dit bijzondere jaar wordt onder meer samengewerkt met de Salesianen van Don Bosco die op hun website de nodige aandacht besteden aan Franciscus van Sales. Maandelijks verschijnt een artikel van Wim Collin SdB over een van de salesiaanse thema’s. In januari is dat: Vriendschap bij Franciscus van Sales. U kunt de themabestanden vanaf de website van Don Bosco downloaden.

jubileumjaar Logo dubbeljubileum
Het logo van het dubbeljubileum is ontworpen door Thomas A. Ribits OSFS van de Toledo/Detroit provincie. Hij geeft de volgende toelichting: "De cirkelvorm staat voor God. Daarbinnen bevinden zich drie harten: het hart van Christus houdt de harten van Franciscus van Sales en Jeanne de Chantal bijeen. Daarin staat V+J, Leve Jezus, wat hun levensmissie was. Dit alles wordt bijeengehouden door het kruis." Ook de kleuren zijn welbewust gekozen: blauw staat voor de hoop op vrede, rood voor de liefde en het delen van die liefde met anderen, goudgeel voor licht en warmte. De afbeelding als geheel wil uitdrukking geven aan de liefdesband die, ontstaan uit en opgaand in God, Franciscus van Sales en Jeanne de Chantal verbond.

foto WikipedeaPauselijk schrijven
Naar aanleiding van de 400e sterfdag van Franciscus van Sales en het jubileumjaar wordt een pauselijk schrijven verwacht. De verschijningsdatum is nog niet bekend. Van 18 tot 20 november 2022 vindt er in Rome een internationaal congres plaats over Franciscus van Sales. De Oblaten OSFS Nederland zullen daar ook een bijdrage leveren. [foto: Wikipedia]**************
AGENDA
In het kader van het jubileumjaar organiseren de Oblaten OSFS Nederland een aantal activiteiten. We weten uiteraard niet of alles door kan gaan. Wilt u meer informatie of deelnemen aan een van de activiteiten, neem dan contact op via de link rechtsboven. Voorlopig is dit de agenda:

Januari
23
   Officiële opening van het dubbeljubileumjaar

Maart
22
    Lezing over Franciscus van Sales in
St. Dionysiuskerk ['t Heike] Tilburg zie poster

Juni
11
   Studiedag te Heverlee / Leuven zie flyer

September
11 - 17
   Pelgrimage naar Annecy zie flyer

Oktober
01-10-22 t/m 29-01-23
   Tentoonstelling in museum de Schat van Simpelveld lees meer..

5   19:00 uur: Thema-avond Franciscus van Sales, Sint-Joriskapel Sint Jorisstraat 1 te Oirschot

13   14:00 uur: Thema-bijeenkomst Franciscus van Sales, de Sleutel Steenhofstraat 41 te Soest

13   14:00 uur: Thema-bijeenkomst KBO over Franciscus van Sales, zaal 't Vijfeiken 53 te Heesch.