© De Oblaten van Franciscus van Sales | contact

De Oblaten van Franciscus van Sales


Onze volledige naam, Oblaten van Sint Franciscus van Sales, wordt afgekort tot osfs. De leden van onze congregatie schrijven deze afkorting achter hun naam en noemen zich oblaat osfs om aan te geven dat zij zichzelf aanbieden en toevertrouwen aan God en aan hun patroon, Franciscus van Sales. Het is een woord vol toewijding.
professiekruis oblaten osfs

Professiekruis


Het zilveren professiekruis is aan de voor- en achterzijde gegraveerd. Op de voorkant staat de naam van Jezus. Daaromheen staat religieuze symboliek: de berg van het verbond, de vredestak en nagels van het kruis. Op de achterzijde staat de naam van Maria, met een hart in het midden. De drie vlammen staan voor geloof, hoop en liefde. Het professiekruis heeft aan de onderkant een klein schroefje. In het kruis bevinden zich relieken of persoonlijke aandenkens.

wapenspreul oblaten osfs

Wapenspreuk Oblaten osfs


De Latijnse tekst tenui nec dimittam, is afkomstig uit het bijbelse Hooglied. In vertaling: ‘Ik houd hem vast en laat hem niet meer los’ (Hl 3, 4). Bovenaan staan de letters V en J. In vertaling luidt dit: Leve Jezus, de uitroep die Franciscus van Sales schrijft op de allereerste bladzijde van de Philothea.