Nuusbrokkies februari 2023

Die Nuusbrokkies
uit 
Namibia

Dit is maandag 6 Februarie en het weer is bewolkt en volgens de weervoorspellings zal dit de volgende twee dagen gaan regenen in bijna heel het Suidelijke deel van Namibia. Dit was twee dagen geleden ook al voorspeld, maar die twee dagen zijn wel met mooie wolken voorbij gegaan, maar zonder druppel regen bij ons. In het Noorden en zelfs ook nog tot Windhoek valt daar bijna elke dag wat regen, maar bij ons wil dit net niet naar beneden komen. In het noorden zijn verschillende scholen gesloten, omdat de kinderen niet door de rivieren kunnen en sommige scholen zijn zelf onder water gekomen. Heel veel water komt van het buurland Angola en dat zet grote vleien onder water. Na die wolkbreuk van 40 mm boven Mariental in December, hebben we niets meer gekregen. Maar we blijven hopen…!

Ik heb hier het laatste Salesiaans Contact van December 2022, No 118, voor mij liggen. Daarin wordt de geschiedenis verteld hoe dit Tijdschrift 30 jaar lang inspiratie aan heel veel mensen gegeven heeft. In 2005 zijn elke keer tot 650 boekies uitgestuurd. Maar door heel veel omstandigheden is nu besloten bij deze laatste uitgave van December 2022 om te stoppen met deze vorm van Salesiaans Contact… maar dit is niet het einde: we willen zo lang mogelijk van ons blijven laten horen en wel via de digitale weg. Van veel van onze lezers hebben we een emailadres, zodat we in Contakt kunnen blijven. We zoeken zelfs naar mogelijkheden om dit aantal adressen uit te breiden… Als U graag in verbinding wil blijven met de Salesiaanse Familie en graag nieuws zou willen ontvangen, kunt U net kontakt opnemen met het volgende emailadres van Wim Holterman osfs :

wimholterman@oblaten.osfs.nl

U zal dan waarschijnlijk gekoppeld gaan worden met onze geheel vernieuwde website, www.oblaten.osfs.nl.Hopelijk blijft u via dit medium contact met ons houden. Op deze plek kunt u ook altijd Die Nuusbrokkies van Namibia vinden, die elke maand daar op de pagina Internationaal afgedrukt worden.

Enkele van onze M.S.C. zusters van Mariental zijn naar Otjiwarongo geweest om deel te nemen aan het feest, waar twee jonge zusters hun Eerste geloftes afgelegd hebben. Daar zijn 12 zusters die hun geloftes hernieuwd hebben op verschillende plekken. Daar zijn twee postulanten, 5 nieuwe zusters in het pre noviciaat en twee zusters in het tweede jaar van het noviciaat. Aanstaande weekend zullen de ouders van’n meisje Patricia van Gibeon naar Gunichas gaan, omdat zij  bij de  SMIC zuster haar eerste geloftes  gaat afleggen. Dit lijkt, dat er bij de zusters meer roepingen zijn als om priester te worden.

Dit lijkt dat de oorlog in de Oekraine nog lang zal gaan duren en dat Rusland zo maar gauw met’n grote aanval zal beginnen, voordat de nieuwe tanks uit Duitsland en Amerika nog zullen aankomen. Wij zitten natuurlijk ook met de hoge benziene prijzen en bijna alle produkten worden van Suid-Afrika ingevoerd en daarmee is alles veel duurder geworden natuurlijk. Maar we zullen maar hopen, dat het niet nog erger wordt en dat er atoom bommen gebruikt zullen  gaan worden…

De wolken worden al iets groter, maar voorlopig zie ik nog geen regen neervallen en daar is ook nog geen donderweer te horen. Ik zal zeker maar in de volgende Nuusbrokkies moeten laten weten, hoeveel mm regen er gevallen is… als er wat gevallen is!!!

Hartelik gegroet en tot volgende maand Maart.

P.Martin